N

JohnV-detectives zoekt verder

Privédetective John Vullers is een graag geziene gast op de regionale en nationale radio en tv. Vanwege zijn grote expertise laat hij daar regelmatig zijn licht schijne op geruchtmakende zaken. Want John bijt zich vast in het ophelderen van o.a. misdrijven en vermissingen. Dat doet hijvakkundig en vertrouwd.

INTERNATIONAAL Sinds begin dit jaar is John Vullers met zijn eigen kantoor gehuisvest in Roermond. Na een jarenlange carrière (32jr.) bij de politie en een samenwerking met collega privédetective Ben Zuidema, besloot John begin dit jaar eeneigen weg te bewandelen. “Onze ambitie en businessmodel pasten niet meer bij elkaar.” Endie ambitie reikt verder dan Nederland. Want inmiddels weten tal van multinationals gebruik te maken van de expertise van het officieel erkende recherchebureau ‘John V. Detectives’. “Bedrijven werken steeds vaker over de grens en hebben behoefte om bepaalde informatie te verkrijgen uit het buitenland”, licht John toe. “Ik krijg aanvragen uit diverse landen en werk momenteel aan de verbinding van een wereldwijd netwerk van partners en collega detectives. Samen willen we informatie boven water krijgen en elkaar onderling helpen, zodat er een wisselwerking ontstaat.”

EFFECTIEF HANDELEN John is met enige regelmaat te gast in tv-programma’s zoalsEenVandaag, Hart van Nederland of op L1 waarin hij als deskundige het onderzoek van bepaalde zaken of misdrijventoelicht. “En het is alleen maar méér geworden”, vertelt de privédetective. “Dat vind ik prima en maak daar graag gebruik van. Ik laat zien wat ik doe en dat draagt bij aan het vertrouwen naar buiten toe.” Wat niet veel mensen weten is dat hij ook achter de schermen van tv-programma’s betrokken is bij onderzoeken. John’s werk is divers, spannend en intrigerend tegelijk. Hij krijgt opdrachten om onderzoek te doen naar zaken zoals chantage, opsporing van vermiste personen of goederen, fraude, bedrijfsspionage of naar de achtergrond van personen, bedrijven of organisaties. Vooral op het civiele vlak waar de politie niet actief is, komt steeds meer werk op ons af.

Mijn kracht is dat ik met partners in het binnen- en buitenland samenwerk op het gebied van onder andere cybercrime. Wij kunnen in ons vak in veel gevallen effectiever handelen dan de politie. Sommige zaken hebben voor de politie niet altijd de prioriteit, maar voor mij wel”, zegt John stellig. “Ik heb een optimale samenwerking met de politie en we weten elkaar prima te vinden, maar soms zet ik net die stap verder en sneller.”

KRITISCH Met op de achtergrond een prachtige beeltenis van The Godfather, vertelt John geïntrigeerd over zijn werk. Het ene na het andere succesverhaal passeert de revue, Van een snelle opsporing van een persoon tot het terugvinden van gestolen voertuigen. Sinds kort is John betrokken bij het onderzoek van een grote brand die onlangs woedde op een bedrijventerrein in Panningen. De politie concludeerde in eerste instantie “geen brandstichting” waarop de benadeelden John inschakelden, die al snel tot een andere conclusie kwam, “wel degelijk brandstichting”. De politie startte alsnog een onderzoek. “Dat is ook weer mijn kracht. Omdat ik jarenlang bij de politie heb gewerkt, stel ik me kritisch op en laat me niet zomaar met een kluitje in het riet sturen. Te vaak hoor je geen prioriteit of geen capaciteit. Dat begrijp ik maar te vaak verbergt men zich achter het ‘systeem’ en zie je niet de mogelijkheden en kansen ”, aldus Vullers.

Twee woorden staan bij hem hoog in het vaandel. Dat zijn vakkundigheid en vertrouwen. De twee V’s zijn opvallend te zien in zijn logo. Het straalt kwaliteit uit. “Of het nu bedrijven of particulieren zijn, nationaal of internationaal, mijn deur staat altijd open voor een gesprek.”